NLF / Motorfly / Akroflyging
George Lundberg

Akroflyging

Nils-Harald Hansen gjør seg klar for trening
Foto: Morten Belstad
NLF Motorflyseksjonen anbefaler alle som flyr å ta videreutdanning innen akroflyging. Det er en fantastisk følelse å mestre flyet i looper og roller. Man opparbeider seg en større forståelse for aerodynamiske påvirkninger og blir tryggere på at man mestrer å komme ut av unormale stillinger. Det er fantastisk selvtillitsbygging å lære å fly akro!

Se artikler om teorikurs i akro på
Kjeller
Akroflyging i positiv utvikling
De siste årene har det vært stor aktivitet i akromiljøet i Norge. Akrogruppen i NRFK på Kjeller med Ivar Dyrdal i spissen har lagt ned ett stort arbeid for å strukturere opplæringen teoretisk og praktisk.
Det finnes nå ett skoleopplegg fra grunnlegende akroutsjekk helt frem til Advanced konkurranseflyging.
Dette har ført til at aktiviteten har tatt seg stort opp og det er nå miljøer på Reinsvoll, Bergen, Rygge, Bodø og Jarlsberg som har kjøpt egnede fly til akroinstruksjon.
Pr. i dag er det 25-30 piloter som har tatt det til konkurransenivå mens ett større antall har tatt akroutsjekk for å bli en tryggere og bedre pilot. Med de nye skolene/flyene på plass vil aktiviteten forventelig bli mye større i årene fremover og målet må være innen få år å ha 30+ deltagere i NM. Prismessig er det heller ikke avskrekkende. Timeprisen på akroflyene ligger rundt prisen på C-172 og PA-28.
ACN-Aerobatic Club of Norway (under NLF paraplyen) er stedet å melde seg inn for å holde seg oppdatert om aktiviteter. Kr. 100 pr.år. Hjemmeside: aerobatics.no