NLF / Mikrofly / NM i mikroflyging 2017
Roger Holm

NM i mikroflyging 2017

Norgesmesterne før avgang - de var dypt konsentrert om oppgaven

Norgesmesterskapet i mikroflyging 2017 ble gjennomført på en meget vellyket måte på Starmoen lørdag den 17. juni. Norgesmester ble Per T. Høyland og Håkon Fosso (1175p), nr. 2 ble Harald Halvorsrud med sin sønn Jonas (1025p), og nr. 3 Gulbrand Thomlevold og Kjetil Ridderhaugen (1000p). Det var en utfordrende løype, og det var tre momenter som ble bedømt: Finne hus og broer fra seks bilder som skulle plottes nøyaktig inn på utdelt kart, riktig tid langs som beregnet på forhånd, og landing så nær etter en strek på rullebanen som mulig. Landig før streken levner ingen ære da dette tenkes som landing på et hangarship, og da skal en jo helst treffe dekket og ikke rulle utfor i den andre enden. Vi gratulerer medaljørene, og takker alle for deltagelsen. John-Eirik Laupsa, Generalsekretæren i NLF, foresto premieutdelingen, og minte om at om to år er det mikroflygernes tur til å konkurrere om kongepokalen, men da må antall deltagere være minst 15. Det burde vi klare mente han.

Forøvrig var dette en kjempefin luftsportsuke, og vi koste oss med aktiviteter, treffe nye og gamle venner, og ikke minst masse prat, mat og drikke. Mange valgte prøveturer med de russiske flyene Jak 52 og Antonov 2, og mange nøt lyden av de store stjernemotorene som sang sine dype melodier da flyene dundret forbi. Flystøy var ikke tema denne langhelgen.

Stor takk til Tom Brien, som var en enestående speaker under hele Luftsportsuka, som igjen takket hele crewet (alle de som gikk med røde LSU2017 gensere).