NLF / Mikrofly / Antispinnkurs på Näsinge for mikroflygere
Roger Holm

Antispinnkurs på Näsinge for mikroflygere

Spinnkurs på Näsinge med Safir
Anders og Henrik med en av to SAAB Safirer på Näsinge

20 mikropiloter hadde et stort smil om munnen da de kom ut av Safirene etter å ha opplevt spinn og andre acroøvelser med opptil 4G i setet. Anders Håkensen og Henrik Tyskerud hadde satt av en hel lørdag, og deltagerne var usedvanlig fornøyd med å ha prøvd dette. Det var også stor tilfredshet med all den gode maten som ble servert, spesielt tillaget av aktivitetsleder Odd-Tore Ohnstad i Mikroflyseksjonen.

Mikroflygere kan som alle andre piloter komme ut for en uheldig situasjon, og havne i spinn eller deep stall. Siden acroflyging ikke er tillatt med mikrofly, så får vi heller ikke trent på dette. Derfor er det viktig å tilby, særlig være instruktører, en treningstur med acroinsruktør i et sertifsert acrofly der en selv utfører riktig stikke- og pedalbruk for å avverge situasjonen.

Det som overrasket mange var det store høydetapet en kan få i et spinn. Treningen ved spinn og deep stall ga deltagerne mang en aha-opplevelse, og en forstår meget klart dette er noe man ikke kan utsette seg selv for i lav høyde, og må passe godt på at ikke skjer. 
Alt i alt var dette en veldig lærerik dag, så vi bringer en stor takk til Anders og Henrik for god gjennomføring av, og ikke minst til Odd-Tore for initiativet og gjestfriheten på Näsinge flyplass, der han også er leder av klubben.

Selv er han meget fornøyd til tross mye jobbing både før og etter. Han hevder til stadighete at vi aldri blir utlært, og at flysikkerhet er noe som må jobbes med hele tiden.